Vindeca-te singur! (III)
Posted on 25/08/2014

ți și întrețineți relații armonioase cu oamenii din mediul intim

Cu cât ne înțelegem mai bine cu cei din jur cu atât ne simțim mai bine. Ce ziceți, ați observat asta? Atunci când doi membri ai familiei sunt supărați unul pe altul parcă nimic nu mai are sens, gust, farmec, etc.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Pentru crearea și întreținerea unor relații sănătoase și armonioase cu cei din jur vă recomand următoarele principii:

1. Asumați-vă responsabilitatea și fiți prezenți în relațiile din jurul vostru.

Adică nu mai dați vina pe parteneri, copii sau cei din jur pentru eșecurile sau suferințele voastre. Voi le-ați creat pentru a vă înțelepți. Mai degrabă căutați modalități de a crea o stare de confort, liniște, armonie și înțelegere cu cei din jur. Voi sunteți nucleul lumii voastre înconjurătoare, așa că tot voi sunteți cei care puteți schimba sensul și direcția unei relații.

2. Pentru ca o relație să fie de durată este necesar să o hrăniți constant.

Relațiile suferă dacă se află pe o poziție în josul scării de priorități a timpului și atenție voastre. Este important să știți ce vreți într-o relație și să vă concentrați pe acele lucruri pentru ca ele să se întâmple. Dacă vreți armonie, dragoste, mângâiere, implicare, concentrați-vă pe ele și manifestați-le voi mai întâi. Dacă veți face asta, partenerul(a), copiii și cei din jur vă vor dărui din plin aceste manifestări. Atunci când o persoană din grup manifestă un anumit comportament, datorită legăturilor profunde create în sistemul limbic, ceilalți se vor molipsi.

3. Protejați-vă relația!

O cale sigură de  a distruge o relație este să-l minimalizezi pe celălalt atât în intimitate cât și în societate.

Pentru ca o relație să fie longevivă plină de admirație și confort psihic este foarte important să-l ajuți pe celălalt să-și crească stima de sine. Dacă tu care ești persoana cea mai apropiată nu-l susține în proiectele și visele sale, cine ar putea-o face mai bine?

Toți oamenii au nevoie de apreciere. Pentru ca un om să pornească pe o cale constructivă, dezvoltatoare are nevoie măcar de aprecierea și încurajarea unei singure persoane. Dacă tu care ești în imediata apropiere atât fizic cât și emoțional, nu-i dai această încurajare, nimeni nu o poate face mai bine. Deci susțineți-vă partenerii, copii, familia și pe cei din imediata apropiere pentru a avea un sistem limbic sănătos.

4. Presupuneți ce este mai bun despre acțiunile și intențiile celuilalt.

Avem mereu tendința să vedem partea mai puțin frumoasă în ceea ce facem noi sau alții. De aceea vă recomand să fiți prezenți și indiferent ce face celălalt, presupuneți ce este mai bun despre acțiunea sa. Votul vostru de încredere va stimula comportamentul pozitiv, constructiv, a celeilalte persoane. Când crezi ceva despre acea persoană îl vei ajuta să se manifeste conform esenței sale divine, adică în armonie, pace, iubire și înțelepciune.

5. Păstrați prospețimea relației.

Căutați mereu modalități diversificate de a da savoare și noutate relațiilor voastre. Evitați același ritm relațional, ieșiți din obișnuințele clasice, pentru că acestea vor duce la vulnerabilitate în erodarea relației. Ieșiți în medii și locuri diferite care vă aduc încântare și informații noi pe care să le dezbateți și înfrumusețați în timp.

Fiți creativi în tot ce faceți și dați-vă voie să fiți divini.

6. Apreciați binele în relații.

Atunci când avem în intenție de aprecia în mod constructiv ce face celălalt vom observa mai mult acele aspecte constructive în relație. Intenția de a vedea și manifesta iubirea, este pasul cel mai importantă pentru a menține o viață în iubire. De obicei vedem în jur ceea ce credem despre o acțiune sau alta, despre un om sau altul. Astfel vom sta pe un flux de conștiință de frecvență ridicată iar prin această intenție vom ajuta și pe celălalt să se calibreze pe un flux constructiv, de iubire, pace, dăruire, armonie.

7. Comunicați clar ce vreți, celeilalte persoane.

Cele mai  multe certuri și neînțelegeri pornesc de la o comunicare defectuoasă. Așa că pentru a avea un sistem limbic profund sănătos, dezvoltați comunicarea asertivă. Adică aveți răbdare ca celălalt să termine ce are de spus până la capăt, adică să-și termine ideea. Nu mai presupuneți ce credeți voi că ar vrea să vă spună. În momentul în care auziți ceea ce vă spune celălalt veți înțelege cu adevărat ce vrea să vă comunice.

 8. Mențineți o atmosferă de încredere.

Foarte multe relații se rup sau se destramă după ce a fost încălcată încrederea prin trădare, minciună, ascunderea adevărului (aparent ca să nu-l superi pe celălalt), etc. Încrederea este ingredientul de bază în menținerea unei relații vii și sănătoase. Fără încredere nu poți să construiești lângă celălalt.

Dacă atmosfera de încredere a fost violată și totuși vă iubiți partenerul(a), găsiți cauza care a dus la această situație, schimbați perspectiva, comunicați cu celălalt clar și treceți conștient pe alt flux de co-creație cu partenerul de cuplu, copilul sau partenerul de afaceri.

9. Înfruntați problemele dificile care apar în relație.

Dacă apar probleme rezolvați-le imediat și cât mai pașnic, prin comunicare, dezvăluire, implicare. De fiecare dată când cedați în fața cuiva pentru a evita o ceartă, de fapt călcați pe voi și dați o parte din puterea voastră acelei persoane. Așa că în scurt timp în loc să fiți parteneri de cuplu, sau de afaceri, unul va deveni sclav și celălalt stăpân, atât energetic cât și atitudinal. Asta nu duce decât la ruperea emoțională a relației și la supra-activarea sistemului limbic profund (depresie, lipsa motivației).

Evitați să trăiți ca “struțul” – adică dacă nu văd nu există, nu așteptați să ajungă relația în derizoriu ca să o resuscitați, pentru că, de obicei nu mai sunt șanse.

10. Faceți-vă timp unul pentru altul.

Relațiile au nevoie de timp real și nu virtual pentru menținerea și întreținerea lor. Datorită vitezei în care au intrat toți oamenii uită acest lucru elementar, în care avem nevoie de prezența directă a celuilalt și nu prin intermediul unei mașinării (computerul, telefonul).

Prin prezență se realizează acea emulație a câmpurilor energetice și informaționale din jurul nostru. Emulație care duce la comunicare de la sine la sine, care duce la intuirea nevoilor celuilalt și la activarea iubirii divine.

Prin prezență comunică sistemele noastre limbice, unul cu altul direct imediat și rapid. Atunci când ești prezent poți manifesta afectivitatea directă prin mângâieri, îmbrățișări în aici și acum. Mângâierile ajută la întreținerea unei legături durabile și confortabile psihic pentru ambii parteneri.

Prin prezență directă ne dezvoltăm, ne susținem și evoluăm mai ușor unul lângă altul.

Dacă faceți oinvestiție de timp” în relațiile voastre speciale, veți câștiga dividende pentru foarte multă vreme în co-creație.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

3 Comments
  1. Buna ziua!Foarte frumos articolul! Sunt intr-o relatie de foarte mult timp cu cineva,la inceput ne-am iubit nebuneste,am trecut prin situatii dificile care in loc sa ne desparta,mai tare ne-au unit,insa acum,aceea stare de euforie a disparut si parca…nu mai are niciun farmec,incep sa-i vad toate defectele partenerului. El sustine ca sentimentele lui nu s-au schimbat,ca sunt la fel de puternice,insa simte o schimbare,o raceala din partea mea. Se mai poate ceva pentru a salva relatia,pentru ca totul sa fie ca la inceput? Imi doresc sa simt din nou entuziasmul si emotiile de la inceput. O zi minunata va doresc!

  2. Mi-a atins sufletul acest articol! Superb!
    Undeva in “Un curs in miracole” era o intrebare: Preferi sa ai dreptate sau sa fii fericita? In mod sigur alegi fericirea, desi cateodata este dificil sa alegi intre cele doua. Renuntand la dorinta de a avea dreptate cu orice pret…. am ajuns sa ma bucur de relatiile pe care le am, sa le respect, prin actul miraculos al iertarii. 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Acest continut este protejat prin drepturi de autor.