Prezentul conștient

DSC_5092Noi cercetări noi descoperiri – așa pot spune despre starea mea actuală. Cercetând din neuroștiință acest instrument fabulus care este creierul uman am aflat informații foarte importante pentru a crea starea de armonie cu noi și cu cei din jur.

În dezvoltarea relațiilor interumane se pare că cea mai importantă abilitate pentru a crea și trăi în armonie este prezentul conștient sau starea de prezență.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Cercetările vizavi de creierul uman au dus la o concluzie magnifică din punctul meu de vedere și anume: “Creierul uman a fost creat structural ca să se conecteze cu alte creiere”.

Fantastic! am exclamat când am descoperit această informație, pentru că astfel îmi explic și rațional ce simțeam intuitiv.

De exemplu când vin clienți(te) la mine în consiliere sau pentru diverse terapii și își mărturisesc o faptă pe care o au ascunsă în adâncul sufletului care-i macină – de aceea îi macină – și nu știu cum să o gestioneze, prima mea recomandare era dintotdeauna să mărturiseasă partenerului, partenerei: de cuplu, de asociere, de relație acea faptă. Am intuit de mai mult timp că pentru a scăpa de o stare de conflict cognitiv sau emoțional cel mai bine este să exprimi sau să scoți afară cauza care a dus la acel conflict intern.

De aceea le spunem că sufletul partenerului(ei) oricum știe ce îi ascunde deoarece la nivel de sine (Spirit, suflet) suntem uniți, iar informația unei acțiuni, fapte, comportament mai întâi se transmite pe nivelele subtile (energetice și informaționale) prin care suntem conectați cu celălalt.

Motivul pentru care am exclamat “fantastic” este următorul.

Știam că: creierul nostru este traversat în permanență de unde de conștiință cuantică, de diverse vibrații și  astfel prin această informație cum că încă de la creație creierul uman  este structurat să se conecteze cu alte creiere prin intermediul acestor unde mi-a adus clarificare și siguranță vizavi de informația de mai sus. Adică creierul uman îl putem asemăna cu un wirless, care caută aparate (creiere) de conectare.

Oricum cred că știți că toate aparatele electronice (calculatoare, telefoane mobile, etc.) au fost descoperite  având la bază informații despre creierul uman.

De aceea orice faci, persoana apropiată din viața ta cu care te conectezi zilnic la nivel subtil, știe, doar că nu-și explică rațional de unde îi vine acea informație.

Tot în neuroștiință am găsit o informație “diamante” – spune eu – și anume: s-a descoperit în creier o zonă în care se află „neuronii oglindă”.

Ce fac acești neuroni? Citesc intenția din creierul partenerului. Așa că prin acest fenomen celălalt cu care suntem în relație, știe intenția din creier chiar dacă nu are încă informația în conștient, adică tradusă rațional.

Având această informație descărcată din creierul partenerului, la el în creier începe să manifeste comportamente și să aducă în discuții tot felul de subiecte care au legătură cu ce ții tu ascuns. De fiecare dată când vorbește despre asta te simți decsoperit și intri într-o panică la nivel cerebral. Celălalt citește ce ți se întâmplă dar nu știe exact fenomenul și de ce se întâmplă asta.

În același timp în creierul tău – deoarece nu comunici – se activează niște neurotransmițători care îți dau acest stres. Ce interesant este că nu-ți găsești liniștea până nu mărturisești cuiva. De obicei cauți o persoană neutră, investită să te asculte (psiholog, preot, etc.) ca să te descarci de acel stress – chiar așa spune persoana în cauză. Din experientă profesională vă spun că nu dispare stresul până nu mărturisești persoanei păgubite. Este o lege a firii universale. De ce nu dispare stresul deoarece când intri în contact cu acea persoană și creierele se conectează tu știi că nu te poți conecta 100% din cauza acelei rețineri. Și uite așa apare sentimentele de vinovăție, rușine, dizarmonie, ceartă care duc la îndepărtarea afectivă de celălalt și la lipsă de conectare cerebrală.

Ce interesant și ușor de înțeles. Dacă cunoaștem aceste lucruri subtile care se întâmplă în noi în timpul relațiilor cu ceilalți vom fi atenți, ce gândim, ce facem,ce emitem la adresa altei personae, etc.

Așa că dragilor vă recomand fiți autentici și dacă greșiți față de cineva – adică judecați, blamați, faceți rău intenționat cuiva – mărturisiții ca pe o greșeală nevinovată și atunci voi veți fi liberi de mustrarea de conștiință, celălalt va rămâne conectat cu d-voastră și relațiile devin armonioase, dezvoltatoare și pentru creație întru bucurie.

Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

5 comments

 1. dumitru laura says:

  Aveti perfecta dreptate ,si eu am simtit acest lucru si la mine,si la ceilalti.Folosirea creierului la maxima Lui capacitate este probabil scopul vietii.

 2. CAPUS DANIELA says:

  Exact asta mi se intimpla de o perioada incoace si nu am liniste pina nu vorbesc cu persoana in cauza ,in momentul acela totul se schimba apare o multumire si o usurare caci ma minunez eu cum am reusit asta………dar nu se opresc aici si am perioade cind framintarile sint mai mari si nu reusesc sa gestionez situatia si ramine acolo si i a amploare pina apare ceva si zic waw am reusit!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Natalia says:

  Mulțumesc, dragă doamnă Niculina.

 4. Sanda Alexa says:

  ABSOLUT MINUNAT ARTICOLUL

 5. Sanda Alexa says:

  Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *