Gândurile ne influenţează în mod direct corpul

“ Fiecare gând produce o reacţie biochimică la nivelul creierului. Acesta eliberează la rândul său semnale chimice transmise corpului, în care acţionează ca mesageri ai gândului. Gândurile care produc substanţele chimice din creier îi permite corpului să simtă exact cum gândim. Deci fiecare gând produce o substanţă căreia îi corespunde o senzaţie din corp.

În mod esenţial, la fiecare gând de fericire, inspiraţie, adică pozitiv, creierul produce substanţe chimice care vă fac să vă simţiţi fericit, inspirit sau înalţat. De exemplu, când anticipaţi o experienţă placută, creierul produce imediat un neuro-transmitător numit dopamină, care stimulează crierul şi corpul în aşteptare experienţei respective şi începe să vă stimuleze. Gândurile pline de ură, de supărare sau autodepreciative detrermină creierul să producă nişte substanţe chimice numite neuropide, la care corpul reacţioneză corespunzător. Vă simţiţi duşmănos, furios sau lipsit de valoare. Iată cum gândurile devin neîntârziat materie.

Atunci când corpul reacţionează la un gând printr-o tărie, acest fapt declanşează un răspuns în creier, care monitorizează şi evaluează constant starea corpului şi observă că trupul se simte într-un fel anume.

Ca răspuns la această trăire organică, creierul generează gânduri care produc mesageri chimici corespunzători; începeţi să gândiţi cum simţiţi. Gândirea ceează simţire, iar apoi simţirea creează gândire, într-un ciclu continuu.

Această buclă duce în cele din urma la apariţia în corp a unei anumite stări, care determină natura generală a modului în care ne simţim şi ne comportăm. Numim acest lucru stare. Să presupunem, de pildă, că o persoană îşi traieşte o mare parte din viaţă într-un ciclu repetat de gânduri şi stări care au de-a face cu lipsa de securitate. În momentul în care gândeşte că nu e suficient de bună sau de deşteaptă, ori “destul de…” în tot ceea ce face, creierul eliberează substanţe chimice care produc un sentiment de insecuritate. Acum simte întocmai cum gândea. Cu alte cuvinte, corpul o determină acum să gândească. Acest gând duce la şi mai multe sentimente de insecuritate iar ciclul se autoperpetuează. Dacă gândurile şi sentimentele persoanei continuă să genereze an de an acelaşi feedback biologic între creier şi corp, ea va trăi într-o stare de “insecuritate”.

Cu cât întreţinem mai mult aceleaşi gânduri, care produc la rândul lor aceleaşi substanţe chimice, care determină aceleaşi stări în corp, cu atât gândurile ne schimbă fizic mai mult. Astfel, în funcţie de ce gândim şi simţim, ne creăm starea. Lucrurile la care ne gândim, energia şi intensitatea lor ne influenţează în mod direct sănătatea, alegerile şi deciziile, şi în cele din urmă, calitatea vieţii.”

 Articol de Joe Dispenza

6 comments

 1. Salut!
  foarte adevarat, dar spune-mi cum sa facem sa inteleaga asta cat mai multi oameni. Cum sa facem ca macar cei apropiati noua sa inteleaga ca adevarata poluare a mediului inconjurator este de fapt propria noastra gandire. Gandurile pe care le emitem nu sunt invizibile. Ele au culori si energii proprii. Ele se duc acolo unde le trimitem si isi fac efectul, bun sau rau, dupa cum vrea cel ce le-a emis. Problema este ca ele se intorc la emitator, cu putere de bumerang.

 2. holisterapi says:

  Buna Cornelia. Singura modalitate este exemplul personal. Adica daca noi ne comportam si emitem ganduri de o anumita frecventa dupa un timp cei din jurul nostru vor vedea ca ne-am schimbat, ca ne este foarte bine si vor vrea si ei sa traiasca o viata extraordinara plina de bucurii. Eu asta fac(prin toate cursurile si seminariile pe care le derulez, si invat oamenii cum sa fie constienti si responsabili cu crearea propriei realitati.Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume -spunea cineva. Asa sa fie!. Cu drag

 3. omu says:

  foarte adevarat. cum ne simtim, asta si emitem. energie pozitiva sau negativa. Sunt persoane care prin aceste ganduri, sau simtitiri, toate aceste reactii, se vad mult mai bine la “exterior” fata de ceilalti. Esti suparat, sau ai ganduri mai grele/negre asta emiti. Esti fericit sau treci printr-o perioada buna, asta emiti. Teoria lui Joe, se poate vedea clar la persoanele care inca nu au abilitatea “sange rece” care isi pot masca sentimentele, gandurile, indiferent de situatie/moment

  M-a impresionat, stiam si eu, dar articolul tau , chiar daca este preluat, mi-a fost de mare ajutor, m-a facut sa cred ca nu sunt singurul care crede asta. Interesant blog. Bravo!

 4. Foarte interesant articolul!

 5. Simona says:

  Buna ziua

  Ne putem crea mai multe retele neuronale in acelasi timp sau e bine sa le creem pe rand luandu-le in ordinea dificultatii lor si incepand de la ceva mai usor de obtinut pana la ceva mai dificil?
  De ex., in fiecare zi repet de mai multe ori si “traiesc” ca fiind adevarate afirmatiile “sunt dintotdeauna sanatate radianta, sunt dintotdeauna conectata la esenta mea divina, sunt dintotdeauna pace, fericire, abundenta” etc. E bine cum procedez sau sa merg cu o afirmatie timp de o luna apoi sa trec la alta?

  Multumesc 🙂

 6. holisterapi says:

  Ne putem creea mai multe retele intr-o luna. Eu am facut tot timpul cate 5 afirmatii pe luna, dupa care am facut altele. Spor la lucru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *